Als je leuke TIPS op het gebied van KIPPEN of HOENDERS in het algemeen of alles wat daar mee te maken heeft.
Stuur dan een mail aan Kippenpagina.nl en het zal dan op de Kippen TIP pagina worden geplaatst met je naam en eventueel je website erbij.


Legnest TIP:
Geen idee hoe je eenvoudig degelijke legnesten kunt maken? Zet gewoon een konijnenhok in het nachthok van je kippen, haal er 1 grote zijde uit (die kun je meestal gewoon losmaken, omdat de meeste hokken 1 zijde hebben met gaas, die gewoon los te schuiven is) en timmer een laag plankje tegen de onderrand van die zijde, zodat de gelegde eieren er niet uit kunnen vallen. Mijn kippen voelen zich heel erg op hun gemak in het konijnenhok, en leggen daar flink wat eieren.

Anneke WeertsKippen TIP:
Houdt trage kippen (bijv brahma's) in conditie door er een stel kleine vlugge bij te zetten (bijv. brabanterkrielen). De trage moeten dan hoe dan ook wat sprintjes trekken om bijv. ook wat te eten te krijgen. Werkt bij mij heel goed, vooral bij mijn brahma's. Degene die van jongs af aan al bij een stel vlugge krieltjes in de ren hebben gezeten zijn stukken actiever en sneller dan degene die alleen bij andere brahma's hebben gezeten.

Anneke Weerts
Kippenpagina.nl ©
powered by DEONLINEZAAK.NL